Klant aan het woord – Kuijpers

In de zomer van 2019 heeft PPM Select de opdracht van Kuijpers gekregen om via executive search op zoek te gaan naar een Commercieel Manager voor regio Roosendaal. Kuijpers is een technisch dienstverlener met ruim 1300 medewerkers en vestigingen op 15 locaties in Nederland.

Kees Graumans, Vestigingsleider in Roosendaal, vertelt zijn ervaringen.

Je was al een tijdje op zoek, wat maakte de zoektocht lastig?

Kees Graumans; “Wij zochten het schaap met de vijf poten, 1) een persoon met commerciële ervaring die het vak ook echt leuk vindt, 2) met een goed netwerk, 3) iemand die past in het team, 4) iemand die past in het functiehuis, 5) met voldoende technische en proces kennis. We hebben behoorlijk wat kandidaten gesproken, voordat wij de opdracht aan PPM Select gaven. Er was altijd een poot die ontbrak, of de kandidaat kwam uit een leidinggevende rol en wilde dat voortzetten.“

 Waarom PPM Select?

“Ik ga in deze situatie uit van mijn netwerk, ik ben zo bij jullie terecht gekomen. Het verschil met andere bureaus zit het hem in jullie werkwijze. Jullie werken exclusief aan deze vacature en zijn dan ook totaal dedicated. Kuijpers is niet een van de vele opdrachtgevers. Daarnaast is jullie expertise in de techniek van toegevoegde waarde. Jullie werken vanuit de opdrachtgever en snappen ons proces en het belang.”

Waarin heeft PPM Select het verschil gemaakt?

“Jullie hebben mij het gevoel gegeven dat mijn probleem, jullie uitdaging werd. Met veel toewijding is PPM Select deze opdracht aangegaan en begrepen de noodzaak om deze vacature met de juiste persoon in te vullen. Door regelmatig contact en via rapportages bleef ik op de hoogte van de voortgang. Anders dan wat ik veel meemaak, staan jullie volledig achter de kwaliteit van de Cv’s die jullie doorsturen, door de persoonlijke screening vooraf. En dat klopte!”

Commercieel Manager Stefan van de Meeberg is in januari 2020 begonnen bij Kuijpers Roosendaal. Vanaf het eerste moment dat wij hem benaderd hebben voor deze functie, is er een prettig en open contact ontstaan. Wij vragen hem hoe hij het vindt om bij Kuijpers te werken.

Hoe bevalt je nieuwe baan?

Stefan van de Meeberg; “Heel goed! De functie zoals jij hem geschetst had tijdens ons eerste kennismakingsgesprek, komt goed overeen met de werkelijkheid. De eerste periode heb ik de tijd gekregen om de organisatie en partners goed te leren kennen. De klanten inzichtelijk te maken en de techniek en totaaloplossingen mij eigen te maken. Kennis vind ik belangrijk in deze functie. Dit is wel even anders dan componenten verkoop. Bij de totaaloplossingen die Kuijpers biedt, komt in het commercieel proces meer kijken. Er zijn meer belangen, het team eromheen groter. Dit is echt next level selling, en dat bevalt mij heel goed!”

Heeft het je gebracht, wat je ervan verwacht had?

“Zeker, zelfs boven verwachting. Echte mensen, echte oplossingen wordt hier waargemaakt. Ik heb vanaf dag één een buddy toegewezen gekregen, waar ik met mijn vragen op terug kon vallen. Het is een heel relaxt bedrijf, mensen zijn behulpzaam en de aandacht voor de mens staat hoog in het vaandel. Er wordt vol ingezet op je persoonlijke ontwikkeling, dat is wel even anders dan alleen maar resultaat gericht. Medewerkers moeten goed in hun vel zitten. Balans tussen werk en privé speelt daarbij een belangrijke rol en dat is een verademing bij Kuijpers.”

 Hoe heb je het contact met PPM Select ervaren?

“Eigenlijk in één woord prima, het contact verliep heel soepel. Tijdens ons eerste kennismakingsgesprek heb je de functie helder geschetst en in het vervolgproces hield je bij iedere stap en gesprek de vinger aan de pols en gaf tips. Jij bent echt een bijter en laat niet zomaar los volgens mij, haha! Maar dat is juist wat jullie bijzonder maakt.”