Klant aan het woord – ATC

Vandaag stellen we een klant aan u voor! Een kijkje achter de schermen bij de case van ATC.

Actuator Technology Company (ATC) is een internationaal, jong en dynamisch bedrijf dat pneumatische en hydraulische aandrijvingen ontwerpt en fabriceert voor de besturing van afsluiters. Daarbij richten zij zich met name op de offshore industrie en subsea toepassingen.

PPM Select heeft opdracht gekregen om de positie van Project Manager in te vullen. Wij vragen aan Matthew van Eeuwen, Operational Director van ATC waarom het moeilijk was om deze vacature in te vullen.

Waarom heb je PPM Select ingeschakeld?

“Gezien de urgentie en de beperkte tijd die wij hadden om deze functie in te vullen hebben we PPM Select ingeschakeld.“

Waarin heeft PPM Select het verschil gemaakt?

“PPM heeft laten zien onze behoefte te doorgronden en echt met ons mee te denken. Dat uitte zich vooral in het feit dat de doorgestuurde kandidaten klopten met het beeld wat Christianne ons gegeven heeft in het voortraject. Dat  hebben we als positief ervaren en heeft ons veel tijd bespaard. Daarmee geven ze te kennen dat ze echt begrepen wat wij zochten. Daarnaast heeft PPM ook ons een spiegel voorgehouden over wat we wel en niet kunnen verwachten in de huidige arbeidsmarkt. Niet altijd prettig om te horen maar wel van toegevoegde waarde.“

Na een succesvolle zoektocht is Stefan Ekelschot voorgesteld en in dienst gekomen als Project Manager bij ATC. Wij vragen aan Stefan hoe het is om bij ATC te werken:

Hoe bevalt je nieuwe baan?

Erg goed. Het is een baan die bij mij past. De competenties die nodig zijn voor deze rol, passen mij prima! Het is een industrie die ik ken vanuit mijn vorige werkgever en die mij goed ligt. Ik weet niet hoe Leo mij gevonden heeft, maar ik ben ontzettend tevreden hoe een en ander is gegaan. Ik ben iemand van persoonlijk contact, in plaats van alles per mail en dat doen jullie goed.”

Heeft het je gebracht wat je ervan verwacht had?  

Zeker!ATC is een platte organisatie waarin mensen open staan meningen en ideeën. We werken met elkaar aan iets gemeenschappelijks. Dat zie je terug op iedere afdeling. Er wordt goed overlegd over taken, de status van een project of waar de prioriteiten liggen. Dat maakt het samenwerken erg prettig en transparant met elkaar.”

Hoe heb je het contact met PPM Select ervaren?

“Heel persoonlijk en open. Ik ben door middel van een heel persoonlijk berichtje van Leo, geattendeerd op deze functie. Er werd niet geheimzinnig gedaan of maar halve informatie gegeven, maar gelijk open kaart hoe, wat en waar. Ook was het geen bericht waarvan je denkt: ‘Dat is aan 100 mensen gestuurd’. Nee, heel persoonlijk. Dat gaf vertrouwen om er op in te gaan. Ik voelde gelijk: ‘Hier wordt geen spelletje gespeeld’. Ik merkte dat hij goed naar mijn profiel en  competenties had gekeken. Na een paar berichtjes hebben we telefonisch contact gehad om wederzijdse vragen te stellen en te kijken of er voldoende aanknopingspunten waren voor een persoonlijk gesprek op kantoor bij PPM Select. Dat was er! Ter voorbereiding op het gesprek kreeg ik informatie toegestuurd. Ook tijdens het gesprek merkte ik dat Leo zich goed had voorbereid. Hij stelde dieptevragen en vroeg mij voorbeelden uit de praktijk te delen. Uit alles bleek een goede, gedegen en persoonlijke aanpak. Dit was voor mij erg prettig en ik zal PPM Select dan ook zeker bij anderen aanbevelen. Je merkt ook dat ze niet iedereen zomaar op gesprek laten komen, maar alleen wanneer je concreet iets voor elkaar kan betekenen. De eerste screening is kwalitatief al heel hoog. Dat gaf mij een goed gevoel en veel vertrouwen voor een goede start. Ik werk dan ook elke dag met veel plezier bij ATC.”